13:00

Vara SK

Referat

Oerhört viktig seger borta mot Torestorp/Älekulla!

En riktigt skön vinst blev då Torestorp/Älekulla besegrades på bortaplan med 3-0. Oliver Strömfeldt blev stor matchhjälte med två mål. Efter förra omgångens förlust var detta oerhört viktig eftersom tre av bottenkollegorna tappade poäng och vi nu är över de där tråkiga strecken för en stund.
Matchen spelades i Torestorp, 1 tim och 50 min med buss från Vara. Vi laddade upp med tidig samling och ett stopp för käk på vägen för att komma väl förberedda till den här drabbningen. Vädret slog också om och det rådde en sorts tropisk värme för några timmar vilket vi inte varit bortskämda med på sistone. Fanns en viss nervositet inför matchen, som speglats av träningar i veckan där det brunnit av lite stubiner, här och där. Två avstängningar på Ludde och Timmie var också kännbara avbräck för oss och därför var det blandad gjädje med lättnad efteråt när vi lyckades med att vinna.
Matchen började bra för oss tycker jag, vi tog tag i spelet och gjorde matchens första mål efter bara 4 minuter. Fint spel som gjorde att Alex blev rättvänd och kunde slå en boll i djupet på Oliver. Han löper sig fri, tar emot bollen på volley och lägger in bollen. Helt obegripligt vinkas det av för offside. Efter att ha sett VEO:filmen så är det supertydligt, det skulle varit 1-0.
Vi fortsatte hålla boll även om det inte var något jättehögt tempo så vet alla som spelar fotboll att det alltid är jobbigare att spela utan att ha bollen. Vi spelade mycket runt och försökte byta kant. Det blev inte så mycket chanser för oss av detta men våra motståndare skapade absolut ingenting av värde heller. Vi var följsamma i försvarsspelet.
Första halvlek blev också väldigt sönderryckt av mängder med frisparkar. Matchen var snäll men 19 frisparkar i första halvlek gjorde att det inte blev jättelånga sekvenser av spel. I detta var det ändå vi som skapade något av värde. I slutet av halvleken kom så en längre boll upp mot deras straffområde. Leo fångade upp andrabollen och klippte till från 25 m. Bollen susade iväg och stoppades av ribban, bollen studsar ut till Brooks som tar emot bollen och slår in den i mål. Han är klart onside när skottet går och tyvärr vinkas detta av också. Vi protesterar lite lätt mot beslutet. Nu när man sett filmen så är det bara att konstatera att Brooks blir rånad på ett mål.
Lite senare ska dock nollan spräckas! En fin boll i djupet som fångas upp av Leo. Han sticker in bollen till Oliver som lurar skjortan av sin försvarare med en tunnel och sedan avslutar i bortre burgavel längs marken. Mycket snyggt och mycket välförtjänt!
1-0 målet av Strömfeldt!
I slutet av halvleken drar så en T/Ä-spelare på sig sitt andra gula kort och blir utvisad.
I paus gör vi faktiskt ett byte på grund av hur många frisparkar och varningar som delats ut, plus det röda. Abdi har dragit på sig ett gult kort och vi pratar ihop om att ta ut honom för att inte riskera något då domarnivån varit högst märklig.
Andra halvlek ska också bli påverkad då det blir 18 frisparkar, vilket rycker sönder spelet alldeles oerhört. Vi försöker med att fortsätta hålla boll men så händer något besynnerligt. Hugo Andersson tar sig förbi sin spelare, som jagar ikapp honom och hänger sig i Hugo under säkert 10 sekunder, på ryggen. Hugo får frispark, spelaren får gult kort. Domaren kallar till sig Hugo som får rött kort. Ett av de märkligare jag sett, även efter att ha sett filmen så är det obegripligt faktiskt. Sagt och gjort, vi blir decimerade också och sätter ner Philip som vänsterback.
Vi tar tag i spelet helt efter detta och det dröjer inte länge förrän vi får utdelning. Vi pressar dem på vänstersidan och när de spelat bollen till andra sidan så är Brooks där och vinner bollen, vid straffområdet. Han spelar Oliver, som spelar Leo som behärskat bredsidar in 2-0 från straffområdeslinjen mitt framför målet. Gött i det läget.
Leo gör 2-0!
Några minuter senare vinner Alex bollen på mitten och slår en ljuvlig boll i djupet (tur man kan stava j-ljud ;-)), Oliver blir fri från nästan halva plan. Han avslutar mycket fint och 3-0 var ett faktum.
3-0 Strömfeldt igen!
Vi spelar sedan egentligen av matchen med bravur och skapar väl några lägen till men vi är supernöjda med vinst och 3-0 som gör att vi har plusmål igen. Vi har ju en poäng i målskillnad mot de andra lagen runtomkring oss, vilket är jättebra.
Vi gör en bra match i värmen, har ett bättre passningsspel och vi är stabila bakåt och vassa framåt. Oliver sticker ju ut med tre poäng, även Leo är ju vass just nu.
Timmie och Ludde är tillbaka till nästa match, Hugo A får räkna med minst en matchs avstängning, kanske mer. Vi ser fram emot nästa match och då göra livet surt för Trollhättans FK, topplag som går för uppflyttning.